Sirius Loppmarknad lanserar nya kanaler

IK Sirius Uppsalas Loppmarknad har drabbats hårt av den pågående pandemin. Butiken på Sturegatan stängdes redan i mars och en tänkt återöppning har skjutits fram på obestämd tid.

Kalkylen för 2020 var att kunna lämna över 500 000 till ungdomsidrotten inom Sirius Bandy, Fotboll och Innebandy. Nu riskerar det att bli noll då organisationen helt saknar intäkter medan kostnaderna för exempelvis lokaler kvarstår.

– Situationen är mycket allvarlig. Jag kan inte säga än vad konsekvenserna blir i detalj, men det är klart att Sirius idrottande ungdomar drabbas, konstaterar Bosse Pettersson, IK Sirius Uppsala, som är huvudansvarig för verksamheten. 

Sirius Loppmarknad öppnar e-butik

Bosse Pettersson hoppas att verksamheten inte är hotad på sikt, men betonar vikten av att hitta nya vägar till intäkter i väntan på en återöppning av butiken.

Sedan en tid tillbaka går det att hitta Sirius Loppmarknad på Facebook och i dagarna öppnade vi e-butiken du nu besöker. Dessutom har man startat en ungdomsfond för att dra in pengar.

– Vi i Sirius ger aldrig upp så det är väldigt glädjande att vi kunnat få igång en e-butik, säger Bosse Pettersson. Vi förväntar oss inga stora intäkter till en början men på sikt kommer den att bli ett viktigt komplement till butiken på Sturegatan.

– Särskilt roligt tycker jag det är att vi kan erbjuda både ett presentkort som fungerar både i e-butiken och i den fysiska butiken när den åter öppnar. Plus att vi lanserar Loppisslanten som ger en möjlighet att stödja Sirius Loppis under dessa tuffa tider.

Fler givare behövs

Vi fyller på i butiken och på lagret så bli givare till Sirius Loppis, det är viktigare än någonsin. Det ni inte behöver säljer vi. Våra ungdomar i Sirius behöver ditt stöd. 

På vår hemsida hittar du instruktioner om hur även du blir en viktig givare till Sirius Loppis. 

Fakta
IK Sirius Uppsalas Loppmarknad har funnits sedan 1970-talet. Där har köpare och givare möjlighet att köpa och skänka begagnade varor och samtidigt stärka ungdomsverksamheterna genom att skänka köpeskillingen. Varje år lämnar IK Sirius över mellan 300 000 och 500 000 till Sirius ungdomsverksamhet i specialklubbarna bandy, fotboll och innebandy.